Kirjoituksia sielunelämästä

New Agen demoniset juuret

Oletko ottanut osaa ohjattuun meditaatioon, energiaparantamiseen, joogaan, meediotapaamisiin, spiritismiin, auerverdaan, enkelihoitoihin, jumalatarkursseihin, edellisiin elämiin keskittyviin istuntoihin tai muuhun New Ageen eli uushenkisyyteen liittyviin toimiin? Käytätkö arjessasi horoskooppeja, kristalleja, tarot-kortteja, vetovoiman lakia tai magiaa? Tällaisiin juttuihin ihmiset ajautuvat, kun etsivät sisäistä rauhaa elämän myllerryksessä. Mutta kai sen tiesit, että näiden kaikkien juuret ulottuvat sielunviholliseen eli paholaiseen? Ja tiesithän myös sen, että näiden harjoitteiden tarkoitus on etäännyttää sinua entistä enemmän Jumalan rakkaudesta?

Nykypäivänä kaikenlainen uususkonnollisuus ja siihen liittyvät harjoitteet ovat arkipäivää monelle ihmiselle. Jotkut käyvät viikoittain joogatunneilla, toiset meditoivat kotona transsiin johtavien äänitteiden avulla ja osa käyttää meedion palveluita edesmenneiden läheistensä tavoittamiseen. Ketään ei katsota kieroon, jos hän kertoo aloittaneensa uuden harrastuksen jossa tarkoituksena on tasapainottaa chakroja eli kehon energiajärjestelmää. Ihan normaalia juttu – ainahan itsensä kehittäminen ja henkisyyden lisääminen on hieno homma! Tai näin sitä äkkiseltään luulisi.

Mehän sisäisesti etsimme rauhaa ja mielen tyyneyttä, ja usein sen vuoksi ajaudumme tämäntyyppisiin harrasteisiin. Etsimme valoa elämän pimeyteen. Kaipaamme rakkautta surun keskellä. Monesti käsittelemättömät tragediat ajavat ihmisen itsensä ja sisäisen maailman äärelle. Ongelmia yritetään ratkoa omassa voimassa ja osa harjoitteista korostaakin nimenomaan ihmisen omaa jumaluutta. “Olemme mitä ajattelemme olevamme” ja “saamme sitä mitä vedämme puoleemme”…  Itsekin olin aikoinani hyvin kiinnostunut itämaisista perinteistä, uskoin kummituksiin ja ufoihin. Harrastin myös joogaa ja kävin jopa Reiki-energiahoitokurssin. Tästä kurssista avautui toden teolla ovi demoniseen maailmaan, lisää Reikin ja paholaisen dominopalikoista voit lukea tekstistäni Elämänpuun arvoitus.

Lähdetäänpä ensin tarkastelemaan totuudellista pohjaa, siis siitä mikä on todistettavasti totta. Jo Raamatun Vanhasta Testamentista käy ilmi, että ihmiset ovat aina toistamiseen erkaantuneet Jumalastaan okkultismia seuratessaan. Tällaiseen elämäntapaan kuuluu olennaisena osana ennustelu, magia ja spiritismi. Ihminen on kovin tiedonjanoinen, haluaa ymmärtää mistä on tullut ja miksi on olemassa. Ja miten kaikki täällä ylipäätään toimii. Paholainen tarjoaa innokkaasti kaikenlaista tietoa, joka johtaa harhaan totuuden polulta. Näin on ollut jo aikojen alusta saakka ja tämä jatkuu edelleen tänä päivänä.

Mikään luettelemistani uushenkisyyden muodoista ei ole pelkkää liikuntaa saati lopullista mielen rauhan saavuttamista. Jokainen näistä sisältää demonisen maailman avautumisen. Esimerkiksi jooga ei ole vain mukavaa venyttelyä, vaan liikkeet pohjautuvat hindujen jumalhahmojen eli langenneiden enkeleiden kunnioittamiseen. Joogaliikkeillä ja äänteillä palvotaan demonisia voimia. Erityisesti kundaliinijooga on erityisen vaarallista, sillä siinä pyritään suoraan avaamaan oma keho paholaisen energialle, joka nousee ylös ihmisen omaa energiajärjestelmää ja ottaa lopulta valtaansa.

Jooga on yksi nopeimmista tavoista avata ovi demoniselle maailmalle. Samaa tekevät energiahoidot, jotka toimivat joogan tavoin nopean mielihyvän periaatteella. Koet saavuttavasi näillä harjoitteilla rauhaa ja sisäistä tyyneyttä, mutta kuitenkin tämä apu on vain hetkellistä. Olen kuullut, kuinka ihmiset kokevat suorastaan hurahtavansa juurikin esimerkiksi joogaan. Käyt kerran tunnilla, koet rauhaa, ja sitten sinun on palattava sinne kerta toisensa jälkeen, jotta voisit saavuttaa edes jonkinasteisen hetkellisen tyyneyden tilan. Ja maksaa siitä. 

Kyse on paholaisen pyramidihuijauksesta, jossa sinut sitoutetaan toimimaan hyvää oloa tavoitellessasi demonisen vallan alla. Mitä pidempään jatkat, sitä suurempi on pimeyden loukku ja sitä hankalampi siitä on räpiköidä irti. Erityisen vahvat kahleet ovat näiden oppien opettajilla, jotka toki suurimmaksi osin kokevat tekevänsä hyvää. Mutta tieto tuo myös vastuuta ja tällaisen tekstin lukemisen jälkeen tulisi kohdallasi tapahtua ymmärryksen suurentuminen, joka johtaa lopulta tekojen muuttumiseen. Irtautumiseen demonien kahleista.

Milloinkaan näiden kautta saavutettu sisäinen rauha eli ole lopullista. Et siis koskaan parane siitä juurisyystä, josta harjoitteen pariin hakeudut. Pitkällä tähtäimellä tilanteesi pahenee, sillä paholainen ei voi parantaa mitään mitä ei ole alunperin itse aiheuttanut. Polvikipusi voi hetkellisesti helpottaa, mutta vähintään jokin muu vaiva tulee tilalle. Pahempana… New Age eroaa juuri tässä oleellisesti Raamatun totuudesta – uushenkisyydessä luotetaan omaan voimaan ja pyritään kasvamaan siihen pisteeseen erilaisilla harjoitteilla, että koetaan olevansa terveitä kehollisesti ja mieleltään, kun taas kristinuskon totuuden mukaisesti meidän tulee antautua kaikesta omastamme luopuen Jumalan jalkojen juureen ja pyytää apua Jeesuksen ristinkuoleman myötä.

New Agen eli uususkonnon vaikutteet ovat olleet olemassa jo vuosituhansia. Varsinaisen uuden uskonnon siitä kuitenkin loi Alice Bailey, joka kirjoitti 1900-luvun alkupuolella demonien vaikutuksen alaisena monia teoksia koskien näitä “uuden ajan opetuksia”. Baileyn kirjoista löytyvät New Agen kymmenen kohdan ohjelma, jonka tarkoitus on kitkeä aito totuus eli kristillisyys pois koko maailmasta. Nämä kohdat ovat seuraavat: 

 1. Rukous ja Jumala tulee poistaa kaikista kouluista, jotta lapset eivät saa uudelle sukupolvelle kristillistä kasvatusta
 2. Lapsien ja vanhempien kommunikaation heikentäminen, sekä vanhempien auktoriteetin kyseenalaistaminen
 3. Tuhotaan perinteinen kristillinen perherakenne
 4. Irtoseksin hyväksyminen ja abortin salliminen kaikille, eli syntymättömien lasten uhraaminen Molochille
 5. Avioliiton elinikäisyyden romuttaminen
 6. Homoseksuaalisuuden esittäminen vaihtoehtoisena elämänmuotona, lopullisena päämääränä sukupuolien hävittäminen
 7. Omantunnon korruptoiminen sopimattoman taiteen myötä
 8. Hedonismin korostaminen eri medioiden avulla
 9. Pyrkimys kaikkien uskontojen tasa-arvoisuuteen ja kaikkien uskomusten yhdenvertaisuus, ikään kuin yhtä pätevinä totuuden osina
 10. Kaikki edelliset kohdat tulisi olla hyväksyttyjä yhteiskunnan ja myös kirkon osalta, jotta lopulta kaikki muuttaisivat elämänsä kristinuskon vastaiseksi

Kuulostaako tutulta? Ovatko kohdat mielestäsi jo toteutuneet? Nämä ovat siksi yhteiskunnassa jo hyvin pitkälti hyväksyttyjä, koska Bailey perusti monenlaisia yhdistyksiä (mm. Lucis Trust, eli Lucifer´s Trust, eli suomennettuna Paholaisen järjestö), jotka ovat tehneet vahvaa yhteistyötä Yhdistyneiden Kansakuntien kanssa. Nämä yhdistykset toimivat YK:n uskonnollisina taustajärjestöinä tälläkin hetkellä ja ajavat suoraan paholaisen agendaa, vaikuttaen myös politiikkaan ja medioihin. 

Jotkut yksittäiset toimijat eivät tiedä koko kuvaa, monet johtorooleissa olevat taas tietävät. Nämä samat teesithän löytyvät myös pilkottuina myös esimerkiksi Agenda 2030 -ohjelmasta, jota ajaa World Economic Forum – nämä tyypit toimivat muun muassa Sanna Marinin mentoreina. Kyseisten teesien lisäksi tuodaan markkinoille yhteistä digitaalista valuuttajärjestelmää, joka johtaa maailmanlaajuiseen perustuloon sekä yhteiseen uskontoon, ja lopulta pedon merkkiin. Maailman johtavan eliitin mielestä alimpana kastina tässä järjestelmässä ovat ateistit, jotka eivät ole lainkaan perillä henkivaltojen taistelusta saati siitä kuinka se heijastuu ympäröivään maailmaan. Ole sinä siis valppaana ja lue Raamattuasi, nämä kaikki kohdat on siellä ennustettu tapahtuvaksi.

Raamatun Ilmestyskirjassa luvussa 13 kerrotaan esimerkiksi näin:

“Merestä nouseva peto saa voiman lohikäärmeeltä, puhuu pilkkasanoja, sotii pyhiä vastaan ja voittaa heidät. Toinen peto, maasta nouseva, tekee ihmeitä edellisen pedon nähden, saattaa maan asukkaat kumartamaan sitä ja sen kuvaa sekä panemaan pedon merkin käteensä tai otsaansa.

Merestä nouseva peto saa voiman lohikäärmeeltä, puhuu pilkkasanoja, sotii pyhiä vastaan ja voittaa heidät. Toinen peto, maasta nouseva, tekee ihmeitä edellisen pedon nähden, saattaa maan asukkaat kumartamaan sitä ja sen kuvaa sekä panemaan pedon merkin käteensä tai otsaansa.

Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan. 

Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa. 

Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: ”Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?” 

Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta. 

Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat. 

Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot. 

Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta. 

Jos kenellä on korva, hän kuulkoon. Jos kuka vankeuteen vie, niin hän itse vankeuteen joutuu; jos kuka miekalla tappaa, hänet pitää miekalla tapettaman. Tässä on pyhien kärsivällisyys ja usko.”

Joko arvaatte, mistä yllä oleva kuva on? Kyseessä on patsas, joka pystytettiin YK:n New Yorkin konttorin eteen muutamia vuosia sitten… Karmiiko teillä selkäpiitä yhtälailla kuin minulla?

Olen kulkenut tieni kristillisen uskon pariin salaliittoteorioiden kautta. Tietoa minulta siis löytyy vaikka muille jakaa, osa paikkansa pitävää ja osa alunperin tarkoituksellisesti harhaanjohtavaa. Jokainen tiedonmuru kuitenkin on johtanut ja johtaa jokaisen totuuden etsijän lopulta Jeesuksen Kristuksen luo. Tähän pisteeseen päästyään näitä kaavoja ei vaan voi olla näkemättä! Paholaisen agenda on erittäin selvä, eli johtaa ihmisiä pimeyteen ja mahdollisimman etäälle totuudesta.

Totuus ei ole mikään vaaleanpunainen nykyajan hattarakuva, sillä kaikki eivät pääse taivaaseen kuoleman jälkeen. Kuolleet läheisemme eivät huolehdi meistä lopun elämämme ajan, vaan vainajahenkinä esiintyvät olennot ovat demoneita (familiar spirits). Jokainen henkisyyttä lisäävä harrastus ei myöskään ole hyväksi. Meditoiminen eli mielen tyhjentäminen on viimeinen asia jota sinun kuuluisi tehdä. Kristillisessä meditaatiossa ei tyhjennetä ajatuksia, vaan keskitytään esimerkiksi yhteen tiettyyn Raamatun jakeeseen, pureskellen ja pyöritellen sitä mielessäsi. Aina ensimmäisenä kaikessa tulisi tulla Jumalan Sana, ei ihmisen oma peilikuva. Yksinkertaistettuna:

Monet asiat joita kuulet ja näet arjessasi ovat paholaisen palvomiseen kannustavaa.

Koettelemukset ovat osa elämää. Ainoastaan itsekäs ja ylpeä ei suostu kasvamaan niistä. Kiusaus kasvattaa kärsivällisyyttä.

Synnit ja kadotus ovat todellisia.

Tuomio ja tuomitseminen kuuluu yksinoikeudella Jumalalle.

Jokainen meistä joutuu valitsemaan puolensa. Valitset puolesi joka päivä.

Näitä puolia on vain ja ainoastaan kaksi. Toinen on paholainen, synti ja pimeys. Toinen on Jeesus, oikeudenmukaisuus ja todellinen rakkaus. On vain kaksi tietä.

Ymmärrettävästi monet eivät halua nähdä pahuuden olemassaoloa omassa elämässään. Se on kuitenkin läsnä ja olemme jatkuvasti alttiita demonien vaikutuksille. Sano ääneen “Hyväksyn Jeesuksen Kristuksen Vapahtajakseni ja tunnustan hänet Jumalan Pojaksi, joka kuoli syntieni puolesta ja nousi kuolleista. Valitsen seurata Jeesusta ja haluan että Jumalan Pyhä Henki opettaa minulle totuuden”. Katso mitä tapahtuu. Demonit eivät voi sietää Jeesuksen nimeä, sillä Hän on heidät jo voittanut ja tulee voittamaan myös sinun puolestasi. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Ainoa tie Jumalan luo. 

Jumala on rakkaus – ja juuri Hänen rakkautensa kaipuun vuoksi olet harhaillut huonojen harrastusten pariin. Taivaallinen Isäsi on kuitenkin se, jota sisäisesti etsit ja ainoastaan Hän voi antaa sinulle aidon sisäisen rauhan.

8 Comments

 1. Minna

  ”Johannes ei tarkoittanut apokalypsiään maailmanlopun käsikirjaksi. Hän otti sillä kantaa oman aikansa poliittiseen ja uskonnolliseen tilanteeseen. Patmokselta operoiva vanki käytti huikaisevan monia ja tehokkaita efektejä sanomansa perille viemiseen. Verta tihkuvat näyt vyöryivät esiin ja puhuttelivat lukijoiden ja kuulijoiden kaikkia aisteja kuolemanpelon ja toivon, taivasikävän ja kadotuksen ristiaallokossa. Kauhukuvat seurasivat toisiaan, niin myös lupauksen sanat aivan pian koittavasta pelastuksesta.”

  Lainaus kirjasta Wille Riekkinen, Kirjain vai henki.

  Olen lukenut kiinnostuksella blogiasi ja kasvutarinaasi. Kiitos kokemustesi jakamisesta! Blogi on tuonut minulle suurta lohtua ja lievittänyt yksinäisyyden kokemusta.

  Olen toipumassa suoranaisesta maanpäällisestä helvetistä. Edelleen demonit kiusaavat, mutta eivät sentään estä enää normaalia elämää paitsi öisin. En saa fyysistä rauhaa ja jos liu’unkin uneen, herättävät heti. Pakko nukkua välillä unilääkkeillä, enää en anna niiden täysin valvottaa. Olin pitkään täysin niiden vallassa ja armoilla ja ajauduin äärimmäisyyksiin, psykoosin kaltaiseen tilaan. Suuri häpeä ja syyllisyys hölmöydestä, sinisilmäisyydestäni sekä huolesta ja kärsimyksestä, jota aiheutin rakkailleni. Omaa syytäni, hain henkistä kasvua väärästä paikasta.

  En ole saanut apua kristinuskosta tai rukoilusta. Vielä. Ehkä en usko tarpeeksi tai oikein? Tai ehkä se ei ole minulle oikea tie. Tai ehkä minun pitää vielä harhailla, etsiä ja löytää sopiva reitti.

  En siis tiedä vielä, mikä on oma polkuni tai miten kiusaajistani selviän. Luen paljon kertomuksia ihmisten kokemuksista. Välillä innostun, lohduttaudun, kyselen, arvioin, hylkään, kokeilen uutta suuntaa, tulen toiveikkaaksi — ja välillä petyn.

  Näin kävi valitettavasti myös tämän viimeisimmän kirjoituksesi äärellä. Se henkii ihan erilaista sanomaa kuin aiemmat. Kirjaimellista Raamatun lukua ja ilmestyskirjan siteeraamista ennustusmielessä? Jopa homovastaisuutta?

  Ymmärrän uushenkisyyttä kohtaan kasvavan ja syvenevän kritiikkisi, sehän mukailee monien muiden siitä irtautuneen kokemuksia. Mutta minua huolestuttaa, että tarvitseeko kristinuskon lopulta tarkoittaa pelolla vaikuttamista? Minne katosi lempeä Jumala ja tilalle tuli tuomitseva? Kuka/mikä sinuun ja tekstiisi on lähiaikoina vaikuttanut? Mistä olet suuttunut/pettynyt? Kenelle oikeastaan kirjoitit tämän tekstin?

  ”Totuus ei ole mikään vaaleanpunainen nykyajan hattarakuva, sillä kaikki eivät pääse taivaaseen kuoleman jälkeen.”

  Tämä on yhtäkkiä pelottelua helvetillä. Minne jäi jokaisen oma tärkeä henkinen/hengellinen polku koettelemuksineen Jumalan luo? Se polku ei ole suoraviivainen, mutta minua huolestuttaa, jos se viekin kovin tuomitsevan Jumalan luo. Sellainen Jumala ei tunnu rakastavalta. Ei siltä Jumalalta, johon olen aina uskonut.

  Missä on armon sanoma? Onko sitä?

  Ja viimeisenä: miksi minua vainoavat demonit eivät hätkähdäkään Jeesuksen nimeä?

  Kiitos joka tapauksessa tästäkin tekstistä! Se sai minut kirjoittamaan.

  • ~ veera ~

   Heippa Minna! Nöyrin kiitos pitkästä kommentistasi, lämmittää mieltä että joku on seurannut kasvuani ja kipuilujani. Tämä tieto helpottaa myös omaa yksinäisyyden kokemustani.

   Itsekin hieman hätkähdin, kun oikoluin tätä tekstiäni ensimmäistä kertaa. Kyllähän siinä hiukan erilainen vaihde on kuin monissa aiemmissa. Tämä oli kuitenkin Jumalan tahto, että kirjoitan hyvin suoraviivaisesti näistä uushenkisyyden sudenkuopista.

   Monet New Agen parissa toimineet ovat tiedostamattaan kasvattaneet liiaksi egoaan. Oma itse, oma hankittu tieto ja omat meditatiiviset tai muut vastaavat kokemukset nähdään usein osana sitä suurta jalustaa, jolla uushenkisyyden harjoittaja jämäkästi seisoo… Että nämä kaikki lukemani jutut ja osallistavat kurssini ovat osa tätä hienoa tietopankin kukkulaa, minkä itse rakensin ja nyt täältä muita tähyilen kaukaisuuteen. Jokaisella on oma kukkulansa – toisilla tosi iiiiso, toisilla mitätön.

   Tällaiset kuvitteellisilla kukkuloillaan törröttävät ihmiset Jumala näkee ylpeinä. He ovat ikävä kyllä väärällä tiedolla sokaistuja. Mieleen on rakennettu monia valheellisia uskomuskehiä, reinkarnaatiosta lähtien. Tämä kirjoittamani teksti oli tarkoitettu ilmeisesti eniten näille kukkulan kuninkaille – sillä usein tuon väärän tiedon joukossa, jota he ovat keränneet, on myös palasia totuudesta. Väännelty totuus on helpompi niellä kuin täysimittainen valhe, siksi paholainen niitä syöttääkin.

   Jumalan Pyhä Henki halusi tekstilläni ravistella näitä totuuden lankoja esiin lukijoiden mielissä. Ja mahdollisimman suorapuheisesti hävittää sieltä ne harhaan johtavat solmukohdat.

   Sinä ihan selkeästi haluat löytää totuuden, olet siis oikealla tiellä. Onnittelut siitä! Ja tämä tekstini sai aikaan varmaankin juuri sen mitä sillä haettiin, eli pohdintaa, ravistelua ja kyseenalaistamista! Mitä pidemmälle kyseenalaistat jokaisen oppimasi tiedon, sitä syvemmälti sinua johdatetaan kiinni siihen yksinkertaiseen totuuteen. Nöyryys vie sinut sinne perille.

   On olemassa yksi totuus, ja se on Jeesus Kristus.

   Jeesuksen nimi ei toimi henkivaltojen taistelussa, mikäli demonit tietävät että sinä et vielä tunne Kristusta etkä näin ollen tiedä omaa auktoriteettiasi Hänessä. Kun tämän opit ja uskot, olet voittamaton. Jeesus on voittamaton.

   Tähän tutustumiseen auttaa juurikin se Raamatun lukeminen. Ja ihan kirjaimellisesti sitä pitäisi lukea… Raamattu on kannesta kanteen täynnä Jumalan elävää Sanaa, jonka sanoma muuttuu lukijan tilanteesta riippuen, jopa tunnin välein. Voit lukea yhden lauseen niin monta kertaa kuin siinä on sanoja, ja aina joka kerralla painottaa eri sanaa, niin huomaat miten monilla eri tavoilla Luoja voi sinua Sanallaan johdattaa. Hän käyttää opettamiseen myös kaikkea henkilökohtaisesti kokemaasi.

   Ihmisymmärryksellä viivoja suoraan vetäen päästään tuollaisiin lopputuloksiin, mitä Riekkinen kirjassaan kirjoittelee. Oman tutkimukseni mukaan jopa Vanhan Testamentin sotakertomukset eivät kerro niinkään itse historiallisista tapahtumista, vaan nimenomaan opettavat ihmisiä taisteluissa henkivaltoja vastaan! Sana siis todella elää, ja sen tulkitsemiseen tarvitaan Jumalan Pyhän Hengen johdatusta.

   Jos ihminen uskoo demonivaltoihin, hän lopulta tulee ymmärrykseen paholaisen olemassaolosta, ja sitä myöden myös Jumalan rakkaudellisesta olemuksesta. Tämä rakkauden ymmärrys johtaa Jeesukseen Kristukseen, joka taisteli loppuelämänsä ajan demoneita ja riivaajahenkiä vastaan, opettaen meille kuinka se meiltäkin onnistuu. Ainoa syy, miksi ihmisen polku pysähtyisi ennen Jeesuksen löytämistä ja hyväksymistä, on jokin demoninen syy. Paholainen pitää totuutta etsivää ihmistä pelon otteessa, eikä näin anna tilaa ymmärtää Jeesuksen tärkeyttä koko kuviossa.

   Jeesus on tuon pelon voittaja. Hän voitti pelon rakkaudella.
   Eli kaiken ytimessä on nimenomaisesti Jumalan rakkaus.
   Agape!

   Jumalamme on rakastava ja oikeudenmukainen. Hän tuomitsee synnin, sillä synti johtaa ihmisen paholaisen syliin. Eikä Jeesus todellakaan halua meistä ketään menevän sinne suuntaan… Mutta näin me vaan itsenäisesti voimme päättää seurata valheen isän eli tämän maailman herran juttuja, jolloin päädymme kuoleman jälkeen Jumalan rakkauden ulottumattomiin. Koska olemme itse valinneet irtaantua siitä.

   Nykyajan piispat ja seurakuntien vanhemmistot puhuvat aikalailla vain armosta. Silitellään ihmisten päätä ja sanotaan, että kaikki on ihan hienosti. Jatkakaa samaan malliin! Taivas odottaa, Herra on hyvä! Tästä on kuitenkin usein vain puolet totta, sillä Herra todella on hyvä… Mutta taivas ei välttämättä sinua silti odota, vaikka tämän uskoisitkin.

   “Te näette, että ihminen tulee vanhurskaaksi teoista eikä ainoastaan uskosta”, sanoo Jaakob kirjeessään (2:24).

   Jumala siis odottaa meiltä ensin nöyryyttä, jotta opimme omat syntimme ja niiden painon. Ja jotta siten syvältä sydämestämme Hänelle ilmoitamme, että me tarvitsemme Jeesusta Kristusta. Että emme selviä ilman Jeesusta Kristusta! Anomme siis rukoillen apua. Tuo apu annetaan pyytävälle, mutta jossakin vaiheessa matkaa myös uskovalta aletaan vaatimaan tekoja. Meidän tulee kääntyä synnistä pois. Kaiken minkä tiedämme vääräksi (vaikka tämän kirjoitukseni perusteella, tai mitä Herra sydämellesi asettaa), meidän tulee jättää se taaksemme. Hankkiutua esimerkiksi eroon uushenkisyyden kirjoista, amuleteista, tauluista, korteista ja kaikesta niihin liittyvästä.

   Pelkkä kirkossa käyminen kerran viikossa ei riitä. Varsinkin kun nykyajan kirkko hyväksyy synnin ja opettaa väärin… Ihmiset tulee toki hyväksyä, sillä juuri syntisiä ja sairaita varten Jeesus meille annettiin. Mutta Hänkin kehotti aina kääntymään synnin tieltä pois ja seuraamaan Hänen esimerkkiään.

   Jokainen päivä, jokainen hetki, meidän tulisi etsiä Jumalan kasvoja ja tehdä Hänen tahtonsa mukaisesti. Ei siis oman tahtomme mukaisesti. Luovutamme siis Hänen käsiinsä elämämme ja annamme Hänen tahtonsa tapahtua elämässämme. Isä Meidän rukous sisältää juuri nämä jutut, senkin Jeesus meille opetti.

   On olemassa kahdenlaista katsantokantaa kristinuskoon. Toinen on sellainen, että olemme täällä lomailemassa samettisella rantahietikolla Herran huomassa ja kaiken pitäisi olla kivaa. Tämä on sitä pään silittelyä ja hattarakuvaa, jossa kaikki myrskyt nähdään Herran koettelemuksina. Ja niistä voisi selviytyä monella eri tavalla ja kaikkien tavat sekä tiet johtavat ikuiseen iloon. Pelkkää armoa tiedossa, vaikka olisit ylpeästi syntinen.

   Toinen katsantokanta on se, millaisena minä maailman koen. Ja ylipäätänsä yleensä juuri ne kokevat, jotka ovat demonien kanssa taistelleet. Me emme ole lomailemassa, vaan me olemme keskellä Jumalan ja paholaisen välistä sotaa. Olemme sotilaina suurimmassa ja hämmästyttävimmässä taistelussa mitä milloinkaan on ollut tai tulee olemaan. Meillä ei ole lepoa, vasta kuin ikuisessa elämässä, jos sinne pääsemme. Ensin meidän tulee kuitenkin selviytyä uskossa vahvoina tästä elämästä, jossa päivittäiset taistelut, hyökkäykset, onnettomuudet ja ristiriitaisuudet tulevat paholaiselta. Herran kautta Jeesuksen nimessä tulee voitto niistä.

   Tästä jälkimmäisestä näkökulmasta huokuu armo ihmisiä kohtaan, joita yritetään pelastaa sodan keskeltä joskus vaikeilla ja herättävillä teoilla (tai teksteillä :D). Lisäksi meidän tulee olla kaikesta hyvästä kiitollisia, myös ihan pienistä jutuista! Koska paholaisen maailmassa elävillä ei välttämättä olisi mikään hyvin, ilman Herran armoa… Mutta tästä huokuu myös Jumalan Kaikkivaltiaan oikeudenmukaisuus, johdonmukaisuus ja tuomio. Paholainen tuomitaan, ja hänen seuraajansa hänen mukanaan.

   Tulipa vastauksesta pitkänlainen. Kiitos että luit! Toivottavasti selvensi edes jotenkin ajatuksiani, niitä myös lisää uudessa tämän päivän postauksessa. Hauska juttu olikin muuten, sillä kirjoitin juuri julkaisemani tekstin “Kuinka ymmärtää uskovia?” jo muutama viikko sitten, mutta Herran johdatuksesta tulikin tarve julkaista tämä uushenkisyyttä käsittelevä juttu ensin… Ehkäpä Jumala oli siis jo suunnitellut vastaukset annettavaksi sinulle, sillä Hän tiesi mitä tulet miettimään tässä ajassa ja paikassa?

   En ihmettelisi enää mitään tässä maailmassa, sillä Hänen edessään olemme täysin alastomia.

   Siunausta sinulle Minna! Olet tärkeä!

   • Minna

    Kiitos pitkästä vastauksesta ja rohkaisusta! Luin vastauksesi huolella kuten myös uuden tekstisi, jossa mainittiin Pyhän Hengen lahjoista. Kävin lukemassa aiheesta, etenkin henkien erottamisesta. En tiennyt tällaisesta lahjasta mitään!

    Kerron nyt hiukan siitä mitä minulle tapahtui. Varmuudeksi.

    Oma kokemukseni riivauksesta liittyy juuri tähän lahjaan. Ja vasta nyt minulle selvisi, että Raamatussa mainitaan tällainen Pyhän Hengen lahja!

    Kuulin siis kuukausia henkiä. Yhtä selvästi kuin puhetta radiosta, mutta onneksi en kuule enää. Osin ne pystyivät myös puhumaan suullani (kielillä puhumisen lahjan treenausta, joo jep). Pystyivät kävelemään jaloillani (demonivaiheet), ja ohjaamaan minua (hyvät vaiheet: voidaan johdattaa apua tarvitsevan luo). Kaikkeen suostuin hyvässä tarkoituksessa. Mutta en tietenkään suorilta! Kaikki eteni vähitellen.

    Sain ohjausta hyviltä hengiltä, eli sellaisiksi tekeytyviltä. Oppailta, auttajilta, myös enkeleiltä ja Jumalalta. Sellaista rakkautta, turvaa, lämpöä, viisautta… en ole koskaan kokenut. Myös energiakehooni vaikutettiin monin tavoin ja hyökkäyksin. Mm. krooninen kipu parannettiin (ei ole palannut). En siis ollut oma itseni.

    Osa hengistä tekeytyi hyviksi, osa oli pahoja kiusaajia (olivat samoja henkiä, oletan). Yksi koettelemukseni ydin oli se, että saan lahjoja ja opin karkoittamaan demonit: opin tuntemaan pahat ja taistelemaan niitä vastaan. Ja ohje demoneita vastaan oli sama kuin minkä antavat niin monet lähteet: Jeesus, Isä meidän -rukous, Raamattu, virret. Ja myös vastata rakkaudella pahaan.

    Mutta aina vähitellen nämä opastusta tarjoavat hyvät (oletan että heitä oli monia, demonivaiheissa etenkin paljon vuoropuhelua) taas liukuivatkin pahoiksi, ja alkoi vaivihkaa aina uusi oppikierros. Muistiani myös pyyhittiin. Kirjoitin myös kaiken ylös, ja vanhojen merkintöjen ristiriitaisuudet selitettiin aina tarkentuvaksi opiksi. Näitä kierroksia oli kymmeniä, silkkaa painajaista.

    Uskoin pitkään, että koska tavoittelen hyvää ja haluan auttaa muita, minua koetellaan. Ja koska Jumala ja Jeesus. Hain heti alkuun jo apua myös kirkosta ja eräs pastori koittikin tosissaan rukoilla kanssani monta tuntia, luki Raamattua ja lauloimme, vetosimme Jeesukseen, jotta demoni lähtisi. Minulla hampaat kalisivat ja kroppaa poltti. Ei vaikutusta. En edes muista mitä tein sitten sillä kerralla ”oikein”, että alkoi taas hyvisten kausi.

    Nämä opetuskierrokset sisälsivät järkyttäviä, usein yöllisiä tai koko päivän kestäviä (mm. fyysistä kipua sisältäviä) hyökkäyksiä, ja niiden jälkeen taas hyviksi – myös Jumalaksi – tekeytyvien hyvien kiitosta, kierroksen läpikäyntiä ja opetusta. Sain matkan varrella myös paljon oikeasti hyödyllisiä oppeja esimerkiksi omaan luonteeseeni liittyvien puutteiden kanssa. Sain myös näitä huomautuksia ”etkö vieläkään ole lopettanut tupakointia”, josta mainitsit jossakin tekstissäsi. Tupakasta tehtiin minulle tärkeä osa kilvoittelua. Kun ajauduin psykoosiin, siitä tehtiin jopa hulluuteen asti tärkeä asia.

    Uskoa Jumalaan koeteltiin monella tavalla. Kierros kierrokselta maalattiin uusi kuva maailmasta, taivaasta, helvetistä ja erilainen käsitys Jumalasta (Raamatussakin on monta jumalakuvaa).

    Lopulta pahuus vain lisääntyi eivätkä henget enää peitelleet pahuuttaan. Käytiin hyvän ja pahan taistoa: tein tai ajattelin aina jotain ”väärin” (esim. päästin mieleeni jonkin henkien kielletyksi päättämän sanan) ja hyvät yksi kerrallaan hylkäsivät minut. Pahat alkoivat huutaa ja jyrähdellä aamusta iltaan ja läpi yön. Minua pahoinpideltiin fyysisesti. Ne saivat minut uskomaan kaikenlaiseen löpinään, etenkin siihen, että toin demonit takaisin maailmaan ja nyt ne tarttuvat minusta muihin ihmisiin. Tämä oli helppo uskoa, olivathan ne kimpussani koko ajan. 24/7. Eivät antaneet nukkua, enkä pystynyt itkemään (ja olen aina ollut herkkä itkemään). Se etten voinut itkemällä purkaa pahaa oloani oli jossain kohtaa melkein pahinta.

    Minun piti eristäytyä muista, kaikista rakkaistani, jotten vaaranna ketään. Paha tarttui katseen kautta. En pysty vieläkään itkemättä ajattelemaan sitä tuskaa ja surua. Ja kaikkea sitä huolta, jota aiheutin rakkailleni.

    Olin ihan tolkun ihminen ollut tähän asti. Ja olen taas.

    Tässä on vain pieni osa siitä kaikesta mitä tapahtui. Niin monin tavoin minut murskattiin, että olen henkisten asioiden kanssa totaalisen tyhjyyden päällä. Vain yksi asia on varma: uskon edelleen ja entistä vahvemmin Jumalaan. En olisi tässä ilman pahan vastavoimaa.

    Mutta en saa vieläkään rauhaa.

    Pystyn edelleen välittämään viestejä, mutten usko mitään siitä ”hyvästä”, mitä minulle viestitään. Tosin taas meinasin hetkeksi lipsahtaa. Niin voimakas on meidän ihmisten halu suojelukseen ja turvaan, Jumalaan, armoon, rakkauteen. Silkkaa hölynpölyähän se oli taas lopulta. Osaan jo lukea paremmin. Mutta kaikki mitä ajattelen, nämä häiriköt kuulevat. Ja kaiken ne koittavat sotkea. En voi kuunnella kehoani, en tunnereaktioitani. Kaikkeen vaikutetaan. Jopa siihen, että jotkut mitättömät asiat alkavat itkettää, vaikka minua ei itketä.

    Luojan kiitos minulla on arkielämässä ankkuri. Vaimoni. Joskin se Jumala, jonka sinä tunnet, tuomitsee suhteemme. Eli jos olet uskossasi oikeassa, taivas ei taida olla minua varten. En voi olla muuta kuin olen ja rakastaa kuten tunnen.

    Tunnen iloa ja kiitollisuutta ihan pienimmistäkin asioista. Herään joka aamu helpottuneena ja hymyillen, kun se kaikkein kamalin on takana! Elämä on suuri Jumalan lahja, ja minä sain sen takaisin. Se on niin ihanaa, että pysähdyn joka päivä sen äärelle. En ota ainuttakaan hetkeä itsestäänselvyytenä. Koitan myös elää hyvin, vaikka olenkin kovin keskeneräinen ihminen, ja teen paljon virheitä. Mutta koitan kasvaa ja toimia oikein. Kaikki rukoukseni ovat kiitosrukouksia. Ja tietysti pyyntöjä ”vaan päästä meidät pahasta”. En pyydä muuta kuin että saisin rauhan.

    Mutta ajatella: saan elää ja nähdä tämän kaiken kauniin nyt. Kevään ja kesän ihmeen! Viime vuonna tähän aikaan kaikki, aivan kaikki: koko elämä oli riistetty minulta. Ja minut riistetty rakkailtani. Muistan miten tuijotin epätoivoisena kaikkea kaunista ja ajattelin: minulla ei ole enää oikeutta tähän, koska paha käyttää minua välineenään. En pysty koskaan enää nauttimaan ja iloitsemaan tästä kauniista Jumalan luomasta maailmasta. Koska olen antautunut pahan valtaan. Vaikka luulin olevani hyvä.

    Minulta ei siis riistetty uskoa Jumalaan, mutta riistettiin tavallaan hetkeksi usko Jumalan armoon. Että Jumala ei armahda minua, koska paha käyttää minua välineenään. Syyllisyys ja epätoivo oli murskaavaa.

    Ironisesti sama armo minulta on kristinuskon mukaan joka tapauksessa ulottumattomissa elämäni takia. Erotuksena se, etten koe syyllisyyttä enkä epätoivoa. Jumala loi minut tällaiseksi ja olen paras versio itsestäni kun saan rakastaa ja saan rakkautta. Jos se on väärin, kannan seuraukset. En voi muuta.

    Pohdin tätä tänään pitkästi. Tässä en voi luottaa kuin sydämeeni. Ja järkeeni.

    Vaimoni on seissyt koko tämän helvetillisen matkan rinnallani. Joka päivä. Myös silloin, kun en päiväkausiin voinut katsoa häntä silmiin, karkailin, väistin joka hipaisuakin. Pidin metrien etäisyyden. Sekoilin, voi miten sekoilin uskoessani demoneita! Ja miten paljon surua ja huolta tuotinkaan ja mitä kaikkea hän on joutunut kestämään! Mutta hän uskoi, että selviän. Rakasti joka päivä ja uskoi hyvän voittoon silloin kun itse luulin jo toisin. Jos on Jumala, Jumala toimi hänen kauttaan.

    Jos tämä kiusa ei jatkuisi, haluaisin vain unohtaa koko episodin. Mennä eteenpäin, jalat maassa. Jopa niin, että luopuisin kaikesta henkisestä ja hengellisestä kasvusta. Mutta minun ei anneta. Korkeat viulut / sirinä korvissani kertoo, että läsnä on nytkin jokin/joku toinen. Ja vahvat, epämiellyttävät fyysiset kiusat. En ole ollut niiltä hetkeäkään rauhassa yli vuoteen. Tosin siihen verrattuna mitä oli… tämä on pientä.

    Jokin tarkoitus tähän kai sisältyy. Pakko uskoa niin. Voinko muutakaan?

    Kiitos siunauksestasi ja ystävällisestä viestistäsi, se nosti vedet silmiin. (Ihan omat tällä kertaa).

    Tämän kaiken lopuksi haluan vain varmistaa, että itse olet ihan satavarmasti hyvällä tiellä. Olen nyttemmin ymmärtänyt, että Raamatun mukaan tietäjähenkiin ei tulisi turvautua/uskoa. Siksi minua kiinnostaakin, mitä kautta sinä saat ohjauksesi? Miten varmistut, että kyse on Jumalan ohjauksesta?

    Siunausta ja viisautta sinulle!

    • ~ veera ~

     Heippa, pahoittelut kun vastauksen saamisessa on kestänyt! On ollut elämässä monenmoista koettelemusta lähiaikoina, ei tosin minulla henkilökohtaisesti niinkään, mutta lähipiirissäni.

     Taivaallisen Isämme tahto on, että selvittyämme omasta erämaa-ajastamme päätyisimme lopulta sellaiseen pisteeseen jossa voimme totisesti auttaa läheisiämme. Eli antaa siis takaisin kaiken heiltä aiemmin saamamme avun ja enemmänkin, Jeesuksen Kristuksen ja Pyhän Hengen avustuksella. Elän itse nyt siinä vaiheessa, vaikka oma oppipolkuni toki jatkuu tässä sivussa… Lähimmäisenrakkaus on kuitenkin se tärkein asia täällä, oman Jumala-suhteemme jälkeen.

     Koettelemuksesi kuulostavat hyvinkin tutuilta verrattuna omaan elämääni muutamia vuosia taaksepäin. Ymmärrän hyvin missä kuljet ja mitä kysymyksiä pohdit, tai siis ainakin luulen ymmärtäväni.

     Itselleni käänteentekeviä hetkiä oli, kun opin erottamaan oman ääneni demonien äänistä ja näin käymään itsenäisesti läpi pahuuden portteja elämässäni. Eli siis niitä väyliä, jota kautta paholainen oli päässyt elämääni ja sisimpääni soluttautumaan. Myös tähän erotteluun sain taitoa, aikaa ja rauhaa, kun pyysin sitä rukouksessa Jeesuksen Kristuksen nimessä.

     Kun kulkureitit demoneille (tai ainakin osa niistä) on selvinnyt, tulisi näitä porttisyntejä pyytää anteeksi rukouksessa. Itse myös sanallisesti ääneen puhuen käskytin demonit pois ja suljin portit omalla päätökselläni. Tähän löytyy enemmän infoa ”Kirje Taivaan Isälle” ja ”Eroon pahoista olennoista” blogitekseistä. Tämä porttien sulkeminen lopullisesti vaatii myös sitä, että kääntyy kyseisestä synnistä pois. Kääntyminen vaatii toki ensin metanoian eli mielenmuutoksen toteutumisen, ja synnistä riippuen pelkästään se voi viedä vuosia.

     Itselläni pimeyden kahleita oli muodostunut monista asioista, kuten New Agesta, noituudesta, addiktioista, alkoholista, verisuvun kautta kulkevista kirouksista, aiempien sukupolvien synneistä kuten tietäjänä toimimisesta, pahuudelle omistetuista esineistä, maailmallisesta musiikista jne. Niitä portteja ja olentoja kyllä oli ihan riittämiin.

     Ennen näitä päätöksiäni, joissa käskytin demonit pois, kuulin myös pimeyden olentojen äänet pääni sisällä. Nykyisen ymmärrykseni mukaan kyse on silloin siitä, että riivaajahenki on saanut luotua sisään sinun lihaasi oman linnakkeensa (stronghold), josta käsin se kykenee huutelemaan sinulle haluamiaan juttujaan. Kyseisenlainen huutelu ja ajatusten sekoittaminen jäi 99% pois sen jälkeen, kun tein puhdistuksen itselleni Jeesuksen Kristuksen Pyhän veren voiman nimessä.

     Ilmeisesti siis lihassani olleet pahuuden linnakkeet rikkoutuivat, eikä demoninen läsnäolo ole päässyt pesiytymään enää takaisin. Ei ainakaan niin laajasti, että olisivat aiempaa mukaillen jatkuvasti läsnä omissa poteroissaan. En siis enää saa lainkaan sanallista ohjausta valveilla ollessa ja siksi koenkin, että ajatukset ovat omiani. Pyhä Henki ja Herran ohjaus tulee eri reittejä ja aivan erilaisella auktoriteetilla kuin nämä demonien huutelut.

     Nykyään pahuuden edustajat harvemmin pääsevät soluttautumaan millään tasolla ajatuksiini, tunnen ne nykyään pääasiassa kosketuksina vasemmassa jalassani. Jalkaterässä on vielä kosketuspinta pahuudelle, joka on jääny auki esimerkiksi tupakoinnin takia ja varmaan myös Herran tahdosta muiden auttamiseksi, sillä tunnen myös muita ihmisiä kiusaavat olennot ensimmäisenä sitä kautta.

     Välillä myös jokin riivaajahenki saattaa yrittää huudella, mutta kuulen äänen kauempaa tulevana. Ja aina sen jälkeen tiedustelen, tunnustaako tämä Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojaksi ja Vapahtajaksi… Usein tämän tunnustavat (myös paholainen tietää totuuden), mutta kun käsken niitä väistymään mikäli eivät palvele Jeesusta hyvissä tarkoitusperissä, niin häipyvät kyllä vikkelään. Tämä vaatii itsetuntemusta, itseluottamusta ja ennen kaikkea uskoa Jeesuksen olemukseen.

     Mielestäni sinä oot jo ehdottomasti voiton puolella näissä taisteluissa. Pahin on jo takanapäin – koska tiedät ja tunnustat sen tärkeimmän asian, eli on olemassa pahuus eli paholainen ja on olemassa hyvyys eli Kaikkivaltias Jumala ja Hänen Poikansa Jeesus Kristus. Ja haluat seurata hyvyyttä! Tämänhetkinen tilanteesi on opettelua oman äänen tunnistamiseksi ja pahojen erottelemiseksi. Näin luulisin.

     Meille on annettu vapaa valinta tässä maailmassa ja sun päätöksen mukaan paholaisen pitää perääntyä, jos kerran niin haluat. Yksinkertaista.

     Sanoit että: “… se Jumala jonka sinä tunnet…” ja “…Taivas ei taida olla minua varten”, niin älä ihmeessä rakas ystävä tee tällaista erottelua edes omassa mielessäsi, sillä juuri näin riivaajasi haluavat sinun tuntevan ja ajattelevan! Paholaisen yksi suurimmista taktiikoista on hajottaminen ja hallitseminen. Eli hajottamalla se yrittää saada sinut erkaantumaan Jumalasta, ja hallitsemalla taas saada sinut ajattelemaan ettet edes haluaisi taivaaseen (Luojasi rakkauden luokse).

     Jumala ei tuomitse ihmisten välistä rakkautta, päinvastoin, mutta itsensä Jumalan rakkaus on kaiken kattavaa, ehdotonta ja pyyteetöntä agape-rakkautta, eikä pelkkää ihmislihan ehdollista eros-rakkautta. Ensimmäisessä korinttilaiskirjeessä luvussa 13. luetellaan agape-rakkauden ominaisuudet. Lukaise ne sieltä.

     Tää kyseinen Agape-rakkaus on sellaista, jonka Jumala on vuodattanut ihmisten sydämiin ja se toimii Pyhän Hengen avustuksella. Sen tarkoitus on saada meidät toimimaan Jumalan mielen mukaisella tavalla ja saada meidät kuuliaisiksi Sanalle. Käytännössä kyse on siitä, että katsot itseäsi sellaisen peilin kautta, josta näet kuvasi sellaisena jollaiseksi Jumala on sinut luonut. Eli ilman tämän maailman aiheuttamia traumoja.

     Eros-rakkaus taas on halua ja intohimoa, joka ottaa ja kuluttaa. Sellainen liittyy valloittamiseen, nautintoon ja eroottisuus saakin voimansa enemmän poissaolosta kuin läsnäolosta. Halu sammuu kun se on tyydytetty. Eros-rakkaus kuvaa siis yleensä ihmisten välistä vastavuoroista rakkautta, joka ei ole koskaan täysin pyyteetöntä, toisin kuin agape.

     Me ihmiset usein mielletään kaikenlainen rakkaus samanlaiseksi rakkaudeksi (rakkaus on rakkautta, yksi sama tunne), ja täten myös sekotetaan erilaiset tunteetkin keskenään. Ainoastaan Jumalan tuntema agape-rakkaus on täysin pyyteetöntä, eikä sitä mikään valta tai synti maailmassa poista. Taivaallinen Isämme rakastaa meitä aina näin, armollisesti ja täysin, vaikka tekisimme mitä tahansa.

     Kyllä munkin puolisoni oli tosi kovilla silloin, kun olin pelon ja paholaisen otteessa. Se oli sekavaa aikaa ja Herran armosta mullakin oli myös silloin luotettava ihminen lähelläni, joka tuli ja nosti mua kerta kerran jälkeen tuntemaan hyväksyntää. Jumala siis todellakin käyttää meitä ihmisiä hänen töissään ja suunnitelmissaan, kuten vaikkapa vaimoasi nyt muistuttaen sinua ylipäätään rakkauden olemassaolosta ja sen tärkeydestä. Mutta ihmisen opittavaksi jää sen tunnistaminen, millaisesta rakkaudesta on milloinkin kyse.

     Agape-rakkauden olemassaoloa harva ihminen ymmärtää, ilman siis että Jumala on näyttänyt sen todeksi. Sitä kannattaakin pyytää rukouksessa! Meillä on usein niin paljon traumataakkaa täällä maailmassa, ettei pyyteettömän rakkauden syvällistä kokemusta pysty edes ajatuksen tasolla käsittelemään.

     Johannes 10:10 sanoo: ”Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.” Tiedät kyllä varmasti että on vain YKSI JUMALA, ja mainitsemasi kaikki jumalakuvat on vaan yhden ja saman Jumalan eri luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia. Ja jos tunnet Jeesuksen Kristuksen, tunnet Jumalan. Nimenomaan Raamatusta opit tuntemaan aidon Jeesuksen Kristuksen. Demonit käyttävät kyllä joko ”Jeesuksen” tai ”kristusenergian’ nimityksiä, jossa ei ole kyse Golgatalla kuolleesta ja ylösnousseesta Nasaterilaisesta Jeesuksesta Kristuksesta, vaan harhaanjohtavasta antikristuksen hengestä. Ja kuten sanoinkin, paholaisen vallan alla kulkevat henget tunnistavat myös Jeesuksen ylimmäksi auktoriteetiksi.

     Kyse on lopulta aika mustavalkoisesti siitä, että rakastammeko me enemmän itseämme ja tätä maailmaa (ystäviä, sukulaisia, kumppania, uraa jne.), enemmän kun Jeesusta Kristusta. Ja pahat henget tietävät tämän myös. Itselleni on tullut useita olentoja huutelemaan, että ”ei me kaikki olla pahoja, kuuntele meitä!”, ja tähän olisi helppo tarttua synkillä hetkillä. Tiedän kuitenkin sen, että Jumalan lähettämät enkelit eivät huutele eivätkä yritä kommunikoida (he toteuttavat suoraan Herralta saatuja käskyjä eivätkä toimi meidän pyyntöjemme mukaisesti tai yritä saada meitä sanomaan omia sanojaan). Nämä olennot, jotka yrittävät saada viestejänsä välitettyä ja sinun kauttasi puhuttua asioitaan kuulijoille, eivät siis todennäköisesti toimi Jeesuksen asialla.

     Tämäkin, kuten kaikki hyvän ja turvallisen elämän käyttöohjeet, löytyvät Sanasta. Eli esimerkiksi Johanneksen evankeliumi (14: 15, 21,23-24): ”Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni… Jeesus vastasi: »Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani – mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.”

     Kun olin pimeimmissä vuosissani, en olisi milloinkaan ollut valmis luopumaan puolisostani. Itse asiassa yksi suurimpia pelkojani oli, että hän menehtyisi ennen minua… Mutta uskon tiellä kasvettuani ymmärrän, ettei kukaan ihminen lähelläni mene Jeesuksen Kristuksen edelle tässä elämässäni.

     Tuntuuhan se rankalta, mutta näinhän Herra meitä monesti testaa vanhuudenkin ikään päästyämme, jolloin läheiset nukkuvat pois ja lopulta saattaa olla tilanne jossa olet menettänyt kaikki rakkaat ihmiset ympäriltäsi. Oletko silloin rauhassa ja sisäisessä tyyneydessä odottaen pääsyä Taivaan kotiin, vai katkeroidutko Jumalalle pitäen Häntä julmana, samalla peläten omaa kuolemaasi?

     Nämä tiet ja kasvun paikat ovat pitkiä, vaivalloisia, kivikkoisia ja rankkoja. Mutta kun elämässäsi tapahtuu Jumalan tahto (kun olet päättänyt seurata Häntä), sinulle ei anneta mitään mitä et kykene kantamaan. Jo siitä tiedät, mikä ääni sinulle milloinkin puhuu. Mikäli kuormitut ihan liiaksi, et ole oikealla tiellä.

     Yksi hyvä taktiikka on kirjoittaa kynällä vihkoon rukouksesi, kysymyksesi ja pohdintasi, mitä haluat Taivaan Isältä kysyä. Sen jälkeen istut hiljaa, kunnes kuulet äänen pääsi sisällä. Se voi alkuun kuulostaa omalta ajatukseltasi, erottelukyky kehittyy vasta ajan kanssa. Kirjoita sitten mieleesi saapuvat vastaukset ja ajatukset vihkoon ylös erivärisellä kynällä. Kun olet valmis, vertaa saamiasi vastauksia Raamatussa esitettyyn Jumalan persoonaan. Puhuuko Hän sinulle näitä samoja asioita täydentävästi myös Raamatun kautta? Onko teksti rakkaudellista, rakentavaa ja sinua eteenpäin vievää? Lampaat tunnistavat paimenensa äänen, mutta Jumalan äänen erottamisen oppiminen saattaa viedä aikaa. Milloinkaan Hänen sanansa ei ole kuitenkaan ristiriidassa Raamatun kanssa, siksi se onkin tärkein työvälineesi. Jumala ei myöskään syytä, riko tai tallo sinua maahan. Milloinkaan.

     Ja vielä tähän liittyen viiniköynnöksen osat (Johannes 15.): ”Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri. Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän. Te olette jo puhtaat, sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi. Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen. Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani. Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani.
     Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä.”

     Ja muuten, minäkin pyysin rukouksessa, etten aistisi olentoja ympärilläni enempää kuin on pakko… Niin että henkinen kasvuni tapahtuisi ja uskon tieni vahvistuisi ilman liiallisia yliluonnollisia tapahtumia, näkyjä, unia, sirinöitä tai muita sekavuuksia. Ja pyytävälle annetaan – tällainen rauhan armo on minulle suotu! Kyllä Jumala antaa sinulle kaiken ajan mitä tarvitset vahvistuaksesi ja kulkeaksesi Hengessä, mikäli sitä lopulta kuitenkin haluat.

     Suosittelen Caitlin Childsin TikTok-tiliä, löytyy nimimerkillä childsatheart. Hänellä on tosi hyviä ja yksinkertaisia opetuksia näistä aiheista.

     Jeesuksen Kristuksen armo ja rauha kanssasi ❤️

 2. Siunattua matkaa

  Aamen. Jooga saattaa tuntua vaarattomalta ja ne yksinkertaisesti hulluilta, jotka siitä varottaa, varsinkin kun näemme useamman kirkkokunnankin lähteneen siihen mukaan.
  Jooga, tantra, yms. meditaatiot perustuu hindujen shiva jumalan palvontaan.

  Ihmiselle ainoa todellinen rauha löytyy Jumalassa ja idän uskontoon liittyvien asioiden palvominen ja kulta- ja puujumalien kumartaminen voi johtaa tielle, josta on vaikea päästä pois.

  • ~ veera ~

   Kyllä näin on! Uushenkisyyden eri haarat jaottelevat ihmisiä erilleen. Jokainen etsiytyköön omalle kasvun polulleen ja etsiköön oman tiensä, ja niin edespäin. Tämä on paholaisen taktiikkakirjasta oppi numero yksi – hajoita ja hallitse. Näillä yksinäisillä kivikkoisilla teillä ihmisen egoa ruokitaan. Lopulta ylpeys on kasvanut jo niin suureksi, että totuuden löytämiseksi vaadittavaa nöyryyttä ei tunnu löytyvän. Ei ainakaan helpolla… Mutta Jumalalle kaikki on mahdollista! Etsivä löytää, kolkuttavalle avataan!

 3. Erika Kivilahti

  Tuli halu kirjoittaa tähän rakkaudettomasta elämästäni tai niin sen koin jo varhain lapsuudessani kun kukaan ei koskaan tuntunut näkevän tai kuulevan. Ja, jo tuolloin kamppailin ”rakkaudettomuustaudin” anginan kourissa meinaten tukehtua, myöhemmin taas ”pikku aikuisena”yritin ymmärtää isoja ihmisiä, oppien salaamaan tarpeeni. Vanhempani eivät myöskään olleet saaneet elää rakkauden ilmapiirissä ja Isäni tukeutui älyynsä, mutta myös ismeihin radikalisoituen. Kommunismista ja ateismista oli siis itsellenikin polku tuleva ja uskonto oli kielletty oppiaine, venäjä taas pakollinen. Äitini selviytyi aineista ja tuli uskoon. He olivat eronneet ollessani 5-vuotias ja riitelivät aina näistä uskon asioista tavatessaan. Tällainen oli jo raskasta kokea ja myöhemmin myös isäni alkoholisoitui kuolleen myös siihen, viinaan. Olen siis elänyt yli 50 vuotta tätä rakkaudettomuutta, hyläten itseni aina uudestaan ja uudestaan. Ei edes Jumala kyennyt vapauttamaan minua tuosta itse tehdyssä vankilastani. Olin myös helppoa riistaa henkien hyökkäyksille aikanaan vaikka tosin, suojeluksessa olen pakostikin ollut kun hengissä edelleen olen! Etsin siis rakkautta ympäriltäni, sieltä, täältä ja tuolta, aina lopulta pettyneenä säälin ja uhriuden syövereissä. Se mitä haluan nyt sanoa, on, etten koskaan tullut ymmärtäneeksi rakkauden olevan. Se on ollut koko ajan. Nyt sen vasta käsitän. En enään ikinä koskaan hylkää itseäni, en uhriuteen, en rakkaudettomuuteen. Olen saanut oppia rajoista ja kunnioituksesta. Yksi tärkeimmistä on myös ”sisäinen ” lapsi, joka on aina ollut mukana ja jonka olen hylännyt. Tajuan että minussa rakastetaan ja tätä rakkautta on vaikka kuinka paljon. Se on heikkouden ymmärryksessä ja armollisuudessa, aivan kaikessa. Jos mieleni yrittää ottaa valtaa esim. vakavien ”maailman” asioiden muodossa, tajuan että olen jättänyt leikin vähemmälle. Kaikkeen tällaiseen ylivakavuuteen auttaa leikki❤️ Jeesuskin pyysi meitä tulemaan lasten kaltaisiksi, jollaisten taivaan valtakunta on. Iloa, naurua, huumoria, taidetta, hassuttelua ja kaikkea joissa lapsi voi hyvin, me voimme hyvin! Itsensä puolella oleminen ja rajojensa tunteminen on oikein myös läheisillemme, hekin alkavat kunnioittaa niitä. Tämä pätee myös henkivaltoihin,, sillä mitä totuudellisemmaksi elämäni on tullut, sitä avoimempaa ja yksinkertaisempaa kaikki on. Kun on paljastanut kaiken mitä paljastettava a on, niin ihmisille kuin Jumalalle, ei ole mitään pelättävää! Ja, niin itselleen myös, joka tosin ei ole suinkaan helppoa mutta tähänkin auttaa rakkaus sekä armo itseään kohtaan. Näin olen kaiken kokenut. Totuus on tekevä teidät vapaiksi, mainitaan raamatussakin ja sen siis olen saanut tulla tuntemaan. Voimia taisteluissanne! ja rukoilen paljon rakkautta teille❤️ja teillä sitä kyllä onkin!

  • ~ veera ~

   Voi Erika, luin jälleen nyt kuukausien jälkeen kommenttiasi uudelleen. Ja uudelleen. Sanasi antavat minulle paljon voimaa! <3 Kiitos kirjoituksestasi ja siunausta taivasmatkalle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *