Kirjoituksia sielunelämästä

Painajaiset ovat henkimaailman taisteluita

Helteiset terveiset, ihanat lukijani! Kevät ja kesä kiitää siivillä ohitse, niin ettei perässä meinaa pysyä. Nyt tulee putkessa pitkään hautunutta tekstiä, joka koskettaa meitä kaikkia. Kyse on siis unista! Unimaailma on monimuotoinen ja erikoinen. Me kaikki koemme sen tavallamme. 

Ymmärrykseni mukaan unia on erilaisia. Pääosin ne ovat sellaisia, joissa alitajunta käsittelee päivän aikana opittuja asioita. On myös unia, joiden kautta meitä opetetaan ylhäältä käsin. Myös painajaiset lukeutuvat näihin, sillä ahdistavan unen teemat käsittelevät yleensä jotakin meneillään olevaa oppiläksyä tai ovat osa aitoa henkimaailman taistelua. 

Eläessäni pelon vallassa näin paljon unia demoneista. Nämä alkoivat kohdattuani demonin hereillä ollessani ja siten ymmärrettyäni pahuuden valtavaa valtaa tässä maailmassa. Voit lukea lisää näistä valvemaailman kokemuksistani kategoriasta ”Demonit ympärillämme”. 

Alkuun painajaiseni olivat täynnä pelkkää pakokauhua ja pakenemista. Osaan herättää itseni unesta ja tätä taitoa käytin lukemattomia kertoja. Halusin karata ahdistavaa tilannetta, mutta itseni herätettyäni, pelko jäi kuitenkin aina seurakseni. En useinkaan uskaltanut enää nukahtaa saati rauhoittua sänkyyn. Olen monesti tällöin lähtenyt läheiselle bensa-asemalle istumaan, koska en ole halunnut olla yksin. Mieheni teki tuolloin yötyötä ja olen noina öinä palannut kotiin vasta kun olen tiennyt hänen olevan aamulla kotimatkalla. 

Tätä rumbaa kesti melko pitkään, sanoisinko vuoden päivät. Ymmärrän kyllä itseäni ja kaikkia muita samaa kokevia, sillä pahuuden maailman ymmärryksen myötä pelko on varsin luonnollinen reaktio. Tässä vaiheessa itse jo tiesin demonisen maailman olevan todellinen. Ymmärsin myös, että ne voimat voivat vaikuttaa ja vaikuttavat uniimme minkä pystyvät. Itsensä herättäminen unesta ei siis lopettanut mitään – koitin tällä tavoin vain paeta tuota synkkää todellisuuden ulottuvuutta. Mutta sitä ei voi juosta pakoon. Se on olemassa, huolimatta siitä miten itse reagoi asian laitaan. 

Kaikki kiitos kärsivälliselle ja viisaalle aviomiehelleni, joka on aina yrittänyt ymmärtää mitä olen käymässä läpi milloinkin. On vaikeaa kuvitella hänen asemaansa tuona aikana, kun töistä aamulla palatessaan kotona odotti väsynyt puoliso, joka jälleen lannistuneena selitti kaameaa painajaistaan ja kertoi istuneensa ABC:llä tunteja. Mieheni, Luojalle kiitos, tietää myös henkimaailman olevan todellinen ja näin osasi tuolloinkin suhtautua toimiini eri tavoin kuin moni muu. Häneltä sainkin  jälleen kerran viisaimman neuvon, joka lopulta johti pahojen unien loppumiseen. Neuvo kuului näin:

”Miksi sinä unimaailmassa pakenet näitä pimeitä olentoja? Eikö se ole harjoittelukenttä oikealle elämälle? Sinähän tiedät uneksivasi, koska voit itsesi herättääkin. Älä siis poistu tilanteesta, vaan TAISTELE! Yritä kaikkesi ja kokeile mitä tahansa, jotta voitat tuon pimeyden. Sehän on vaan unta. Et voi menettää mitään.”

Tämän neuvon kuultuani aloin taistelemaan. Kerta kerralta, uni unelta, yritin yhä enemmän olla perääntymättä. Muutos ei tapahtunut hetkessä, mutta lopulta pääsin sellaiseen tilanteeseen, että unessani siinä pelottavassa kohdassa jossa ennen olisin herännyt, alitajunnasta nousi muisto mieheni neuvosta ja päätin olla aloillani. Aloin unessa käskyttämään hyökkääjää ja tappelemaan sen kanssa. 

Yleensä tarvittiin vain sanoja, kuten: ”Jeesuksen nimessä käsken sinua perääntymään!“. Lopulta olin sellaisessa pisteessä, että aamulla innoissani kerroin miehelleni yöllisistä seikkailuista ja siitä, kuinka en herättänytkään itseni vaan pidin pintani. Demonit kyllä perääntyivät aina kun vastustin niitä. Tämä oli ihmeellinen oppi ja pätee varmasti lähes jokaiseen painajaiseen. 

Pimeät voimat käyttävät aina aseinaan juuri niitä sinulle itsellesi henkilökohtaisesti kamalimpia asioita. Minä näin unia sieluni menettämisestä, kun taas sinulle pahinta voi tällä hetkellä olla mahdollisuus siihen, että läheisesi kärsivät. Tai että itse aiheutat heidän kärsimyksensä. Tai mitä muuta tahansa, mitä pelkäät.

Jos siis tiedät uneksivasi ja pahoja asioita tapahtuu, pysäytä tilanne ja haasta vastustajasi! Kyse on sinun unestasi ja sinä päätät kuinka se etenee. Tämä oli suuri oppiläksy Jumalalta, joka salli painajaiseni ja demonisen läsnäolon tapahtua minulle. Minun olikin tarkoitus sotia niitä vastaan. Sotia suoraan henkilökohtaista pelkoani vastaan. 

Unet ovat totisesti harjoituskenttää todelliselle elämälle. Yön aikana kerrot itsellesi ja sinua silloin ympäröiville henkiolennoille, kuinka toimit oikeassa valvemaailman ahdistelutilanteessa. 

Muutamat läheiseni näkevät lähes joka yö mitä kamalampia unia. Normaalisti näissä tilanteissa yritämme herättyämme rauhoittaa itsemme, käymme vessassa tai kävelemme ympäriinsä. Myös tämä on tietynlaista pakenemista. Ainakaan taistelua se ei ole. 

Olen yrittänyt selittää näille ihmisille, kuinka tärkeää olisi nousta näitä yöllisiä kauhuja kylväviä voimia vastaan. Vastaukseksi saan usein, ettei sellainen onnistu kun ei ole luottamusta itseensä. Itsetuntemus ja luotto omaan voimaan tapahtuu sen kautta, kun usko Luojaan vahvistuu. Pyytäkää siis rukouksessa Jeesukselta apua! Puhtain sydämin pyytävälle annetaan ja opetetaan ne aseet, joilla juuri sinä voit voittaa nämä taistelut. Se voima on meille jokaiselle lahjaksi annettu. 

En ole nähnyt painajaisia sen jälkeen kun opin unessa vastustamaan pimeyttä ja pelkoa. Joskus on toki ei-niin-mielekkäitä unia, mutta demoneita en ole enää sen koommin siellä maailmassa nähnyt. Tai jos sellainen tulee vastaan, käytän aseenani Jumalalta saamaani taisteluvarustusta. Siitä ja profetiaalisista näyistä kerron lisää huomenna.

2 Comments

 1. Siunattua matkaa

  Vanha postaus, mutta kommentoin silti. Näistä asioista ei todellakaan liikaa puhuta. Oon uskossa ja näin yhdessä kohtaa useasti ja nykyään vain harvemmin painajaisia.
  Ainoa mikä niihin itsellä auttoi oli Jeesuksen nimen maininta. Pahan henkien on väistettävä Jumalan Pojan edessä. Varmasti Jumalankin.
  Tuon asian huomaaminen ja avun saaminen useassa unessa vahvisti myös uskoa hereillä ollessa.
  Jos Jumala on puolellamme kuka voi olla meitä vastaan? Unikoulusi on varmasti ollut todellinen ja hienoa että sait sen selätettyä. Siunattua ja ihanaa alkavaa kesää sulle!

  • ~ veera ~

   Hei, ja kiitos kannustavasta viestistä! Vau, meillähän on sitten samantyylisiä kokemuksia… Unimaailma on kyllä erikoinen (ja tietenkin aikaakin vievä) osa elämää, enkä lainkaan ihmettele että Luoja käyttää myös tuota kenttää meitä kasvattaakseen.
   Jeesus on Herrojen Herra, Hänen edessään kumartavat kaikki.
   Ihanaa kesää myös sinulle ja siunausta koko perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *