Kirjoituksia sielunelämästä

Kategoria: Yksinäisyyden tarkoitus

Minuuden eri kerrokset

Osa mitä aiemmista teksteistäni luit, voi joillekin teistä tuntua radikaalilta. Miksi minun tulisi luopua vaivalla hankituista sosiaalisista ympyröistä? Tunnen kyllä yksinäisyyttä, mutta jos vaan jatkan eteenpäin menemällä kohti asetettuja tavoitteita, kuten uutta koulutusta, työpaikkaa, perheen perustamista, eivätkö nämä tunnepuolen asiat hoidu itsestään kun on sen aika? Kyllä kaikki ovat sisimmässään yksinäisiä, eikö?

Continue reading

Uskallus muutokseen lähtee sisältä

Tunteiden käsitteleminen vaatii ennen kaikkea raakaa rehellisyyttä. Meillä jokaisella on valheellisia uskomuksia itsestämme ja muista. Voimme kuvitella olevamme sosiaalisia, vaikka todellisuudessa emme ole. Voimme kuvitella, että ystävämme on eheä ja sinut itsensä kanssa, vaikka todellisuudessa hän ei ole. Valheelliset kuvitelmat syntyvät usein vuosien kuluessa. Näihin vaikuttavat ympäristö, perhesuhteet, yhteiskunta, koulutus, työhistoria, käytännössä kaikki mitä olemme kokeneet. Suurimman vaikutteen antavat odotukset joita meille asetetaan ja joita asetamme itsellemme.

Continue reading

Kuulluksi tulemisen tärkeys yksinäiselle

Sinä olet tavannut ihmisiä matkasi varrella, jotka kokevat yksinäisyyttä. Olet myös itse tuntenut tuon tunteen. Sen lyhyen tai pidemmän hetken, kun kukaan ei kohtaa sinua aidosti itsenäsi. Kukaan ei kuuntele, kukaan ei ymmärrä, kukaan ei tue. Voi olla, että olet kokenut masennusta, välinpitämättömyyttä, ahdistusta, itsesääliä ja suoranaista tarpeetonta oloa, joka joskus saattaa sinut itsetuhoisten ajatusten äärelle. Tässä tilassa on vaikea katsoa vierestä ihmisiä, jotka vaikuttavat onnellisilta. Niitä joilla on positiivinen energia ja jotka näkevät tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia. 

Continue reading